Novice Peru Cilji Člani Galerija Sponzorji
cilji odprave
Skupen cilj so zagotovo vzponi na čim večje število vrhov v Cordilleri Blanci. Med aklimatizacijo bodo aktualni predvsem vrhovi med 5300 do 6000 m, kasneje pa se bomo usmerili predvsem na šesttisočake. Poleg vzpona na najvišji vrh Peruja in obenem četrti najvišji vrh Amerike Huascaran Sur - 6768 m je v načrtu še nekaj zanimivih vzponov ter tudi smučarskih spustov z vrhov nad 6000 metrov.


Južni Huascaran

Tako načrtujemo vzpon po jugovzhodnem razu Chopicalquia - 6345 m ter smučarski spust s vrha po severozahodnem grebenu. Izredno zanimiva je skupina vrhov Huandoy, najvišji severni vrh je 6395 m visok in je tako drugi po višini v Peruju. V načrtu imamo severozahodno steno najvišjega Huandoya in obenem tudi vzpon na zahodni Huandoy - 6356 m. Od šesttisočakov so v načrtu še Artensoraju - 6025 m, Tocllaraju - 6032 m in Ranrapalca - 6112 m, s katerih bi radi opravili tudi kakšen smučarski spust. Seveda pa bo vse odvisno od počutja ekipe, vremena in razmer. Če nam bo uspelo zagotoviti kamero, bo eden od ciljev tudi dokumentiranje odprave, iz materiala pa bi kasneje poskusili narediti kratek film, posnetke pa bi uporabili tudi pri televizijskih reportažah na lokalnih TV postajah. Če bo to za njih seveda dovolj zanimivo.


Toclaraju

Ob vseh naših načrtih pa je izrednega pomena tudi to, da bodo nekateri člani odprave v družbi že izkušenih z vzponi v Andih in Himalaji dobili nekaj novih izkušenj, obenem pa bo ta odprava tudi predpriprava na odpravo, ki bo naslednje leto obiskala čez 7000 m visoke vrhove v Ladakhu oziroma indijski Himalaji. In nenazadnje bi radi ob andskih vrhovih spoznali tudi delček kulture in zgodovine Peruja, kar bomo poskušali uresničiti v zadnjem delu naše poti, ko bomo obiskali Cuzco, Machu Picchu, jezero Titicaca in še nekaj svetovno znanih perujskih znamenitosti.

www.odprava.net